dissabte, 15 de maig de 2010

LA LEGITIMITAT DEL CONSTITUCIONAL

Que l'Estatut de Catalunya arribés al Constitucional, ja és com un despropòsit, però que a sobre, el Tribunal Constitucional format per 10 membres, 1 estigui difunt, i 3 amb el mandat caducat, és entre irrisori i patètic.
Per molt que l'article 17.2 de la Llei Orgánica 2/1979, del 3 d'octubre, del Tribunal Constitucional digui: Los magistrados del Tribunal Constitucional continuarán en el ejercicio de sus funciones hasta que hayan tomado posesión quienes hubieren de sucederles, s'ha de ser d'una pasta molt especial per no moure's de la cadira.
I a part, quina justícia pot impartir la persona que jugant amb les ambigüitats del propi sistema i les picabaralles entre el partit del govern i el principal partit de l’oposició, que priva que es renovi el Constitucional, no marxa cap a casa, que és el que tothom ha de fer quan se li acaba un contracte laboral, per molt que l’article 117.1 digui dels Jutges i Magistrats que són inamovibles. De fet, en aquest mateix article es diu que són responsables, per tant, un acte de responsabilitat seria plegar, ja que què es pot esperar d’un país on el tribunal que està per damunt de tot no és capaç de complir els terminis establerts en els contractes que signa? Quina legitimitat pot tenir un tribunal amb el 40% dels membres caducats? Quines lliçons poden donar-nos a la resta de mortals?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.