diumenge, 7 de març del 2010

INSTITUTO DE CRÉDITO OFICIAL – ICO

Les financeres durant anys van privatitzar els beneficis, i ara socialitzen les pèrdues. El govern, mesos després de deixar diners a les financeres esperant que els repartissin entre els clients i veure que se'ls han repartit entre ells per continuar cobrant els bonus i els boníssims sous d'alts càrrecs i dels membres dels Consells d'Administració, o per tapar els esvorancs resultants de la seva mala gestió, ha decidit moure fitxa i donarà crèdits directament a les PYMES a través de l'Instituto de Crédito Oficial.

Les financeres convencionals haurien de començar a témer la Banca Ètica. Triodos Bank, per exemple, cada cop està guanyant més terreny, i pràcticament opera com qualsevol altra entitat financera. També Fiare, que és del País Basc, es va situant. Triodos no cobra quasi comissions, no es pot dir el mateix de les entitats convencionals.

Les financeres convencionals saben que si tothom retirés els diners, possiblement haurien d'anar a buscar-los a la Xina, perquè aquí segur que no hi són.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.