dilluns, 8 de març del 2010

CATALUNYA COL·LAPSADA PER LA NEU

Sortosament Catalunya és petita perquè quan neva, i avui ho ha fet a consciència, es col·lapsa. Sort n'hem tingut dels mitjans de comunicació. TV3 i la majoria de ràdios han canviat les programacions previstes i s'han dedicat a fer la funció de servei públic, cosa que és molt d'agrair. Han fet especials on la gent podia telefonar per informar de les incidències. Quan veus que no pots anar enlloc, les informacions rebudes a través de la ràdio o del mitjà de comunicació a què tinguis accés ajuden moltíssim. Com era d'esperar RENFE no contestava, les companyies elèctriques tampoc, i el més semblant al govern, tampoc. Per tant, el ciutadà se sentia força sol i desinformat.
Hem tingut problemes amb catenàries, i això s'ha traduït en milers de viatgers atrapats en trens durant hores. La majoria d'aquests passatgers han acabat dormint en poliesportius. Les carreteres s'han col·lapsat, ja que hi coincidien els que portaven cadenes, els que no i els camions, per tant, caos total durant hores, i dins dels vehicles s'hi ha quedat a dormir moltíssima gent. La unanimitat en la majoria de comunicants atrapats en algun punt del seu trajecte, ja fossin usuaris de trens o de vehicles, ha estat la falta d'informació. De les poques màquines llevaneus que es veien, algunes també estaven atrapades dins del caos general.
I finalment, com que Catalunya té fama de solidària no només han rebut els viatgers, sinó que algunes parts importants del país també han patit problemes en el subministrament elèctric, d'aigua i/o telefònic, i de retruc de calefacció.

Amb la que ha caigut avui, bona part del que ha passat era més que previsible, ara, el que no està tan clar és la falta d'informació per part del senyor Boada per exemple. Jo anava tenint contacte amb una persona aturada en un tren des de les 3 de la tarda, i cap les 19 30, quan en Joan Boada ha comparegut davant els mitjans de comunicació i ha dit que quasi no quedaven trens aturats amb gent, mencionant algunes escasses incidències, i aquest tren (490 viatgers) l'ha comptabilitzat dins dels non problem, m'he posat com una moto. Després de veure aquesta roda de premsa diverses persones més informades ens hem posat en contacte amb els mitjans de comunicació, i en la propera compareixença de Boada, aquell i algun altre tren, ja han aparegut en el llistat d'incidències.
Quan la gent espera una compareixença des de Protecció Civil només vol saber la veritat. I darrerament es va veient que Iniciativa o està molt mal informada o no diu tota la veritat. Tots entenem les complicacions dels fenòmens meteorològics, i precisament per això volem confiar en la informació que es dóna des del govern, però la veritat és que ens ho estan posant molt difícil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.