diumenge, 4 d’octubre de 2009

INUNDACIONS, TERRATRÈMOLS, TSUNAMIS METEOROLÒGICS I ECONÒMICS

El titular INUNDACIONS, TERRATRÈMOLS, TSUNAMIS METEOROLÒGICS I ECONÒMICS descriu globalment la situació dels darrers dies, tant a nivell mundial, com també del nostre país.

Malauradament hi ha milers de víctimes pels efectes devastadors de les catàstrofes naturals, i no vull frivolitzar gens amb aquest tema. I en aquesta entrada no en parlaré.

A part dels devastadors fenòmens meteorològics produïts, els efectes dels terratrèmols i tsunamis han estat també econòmics.

La UE vol que es limitin les primes milionàries dels alts directius bancaris. Els 27 caps d'estat i de govern de la Unió Europea, el passat 17 de setembre es van reunir a Brussel·les en cimera extraordinària per pactar una posició comuna de cara a la cimera del G-20 a Pittsburgh, als Estats Units el 24 de setembre.
Els principals punts dels dia van ser: la situació econòmica actual, la imposició de límits a les primes dels directius bancaris i la millora de la supervisió dels mercats financers.
Es va acordar que els banquers que no realitzin una gestió econòmica beneficiosa per a l’entitat hauran de retornar part de les primes que cobrin.

DESPRÉS DEL G-20
A mode de conclusió podíem llegir: Las multimillonarias primas y remuneraciones que reciben los directivos del sector bancario han llevado a países como Francia, Alemania y Gran Bretaña a pedir al G-20 que establezca reglas más estrictas para una mayor transparencia en el reparto de bonos. Francia aboga además por limitar estas pagas excesivas, a lo que se oponen Estados Unidos y China.

BBVA
Tsunami social quan s'ha sabut què cobrava el conseller delegat del BBVA i què cobrarà per prejubilar-se, 52,49 millons. Afegeixo alguns links amb més dades econòmiques. Amb internet aviat es pot veure quins sous corren. Ara, et pots trobar que d'un mitjà d'informació a un altre hi hagi 1 milió d'euros de diferència.

http://www.elpais.com/articulo/economia/presidente/BBVA/gano/millones/sueldo/pension/elpepieco/20090211elpepieco_7/Tes
http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=630110&idseccio_PK=1009

http://www.cincodias.com/articulo/empresas/Goirigolzarri-abandona-BBVA-continuar-Gonzalez-presidente/20090930cdscdiemp_32/cdsemp/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.